Hudvårdsrutiner.

IMG_1715

Det låter egentligen lite tråkigt med ”rutiner”, men det är det kan jag intyga att det inte är! Det är skönt med några bra rutiner i tillvaron, sedan kan man göra lite hur som helst med andra saker i livet, men att ha bra hudvårdsrutiner skapar en förutsättning för att få en fin hud och de vill de flesta ha trots allt!

Det räcker gott och väl att rengöra ansiktet en gång per dag, och det är bäst att göra det på kvällen. Under natten har huden byggt upp sitt immunförsvar och det är en mix av döda hudceller, talg och lite svett i en fin cocktail som faktiskt är vårt naturliga skydd mot den kommande dagens påfrestningar och utmaningar…Då är det inte smart att tvätta bort det skyddet, speciellt inte om man ska träffa mycket människor. På morgonen räcker det att tvätta ur ögonen, skydda huden ytterligare med en näringsrik crème och/eller en vegetabilisk olja. Kanske en foundation som skyddar ytterligare, bädd mot solens strålar och faktiskt motverkar att huden blir så utsatt om man sitter länge vid en dator. I en naturkosmetisk foundtion ingår bl a mineraler från jorden som har en extra skyddande effekt, bortsett från att den ger fin lyster.

Rengöring på kvällen räcker alltså, med en naturlig ekologisk rengöring . Därefter ett balanserande ansiktsvatten. Ansiktsvattnet ger en bra ph-balans på hudytan( huden ska helst vara lite sur, så att den befrämjar goda bakterier som också skyddar) och gör att det går lättare att massera in en olja eller smörja in en crème efteråt. Massera hela ansiktet med mjuka, regelbundna rörelser. Det är väldigt skönt att få i gång blodcirkulationen i ansiktet, det känns ända ner i tårna!

När man som jag hållit på i några år med ekologiska produkter, så kan man bli väldigt förtjust i vissa vegetabiliska oljor. Det är något magiskt och underbart att massera in t ex en mandelolja av högsta kvaliet i ansiktet, doften som är fin och subtil med en lien hint av vanilj och känna hur den ”sugs upp” av huden och gör ett mindre underverk varje gång! Som att smörja in torra skor med en skokräm, fast annorlunda förstås :-) Jag kommer skriva mer om olika vegetabiliska oljor en annan gång!

Önskar dig en glad midsommar!

 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *