find balance in life ♥

Renmarkstorget 10, Umeå

Bivax – läker och skyddar!

En av de finaste och bästa ingredienserna som jag känner till och som kommer direkt från naturen är bivax. Du vet kanske att bivax tillverkas av honungsbin och kanske vet du att bina producerar det i sina speciella vaxkörtlar.

Dessa små fina varelser som pollinerar blommor och örter i naturen levererar honung i sina samhällen och de arbetar med det dag och natt, utan att vi tänker så mycket på det egentligen. Jag är så tacksam för det! – – – Vad vore världen utan bin?

Nu när det är vinter är det extra härligt att få njuta av bivax på olika sätt. När du tänder ett bivaxljus så är det inte bara extra vackert och magiskt utan dessutom bildas endast vattenånga vid förbränning, det är joniserande ( precis som en luftrenare är ). Enkelt och naturligt.

Inte undra på att känslan är helt annorlunda invid bivaxljuset, jämfört med andra ljus. Det passar extra bra att meditera vid ett bivaxljus och sätta fina intentioner. På samma sätt som vi renar atmosfären med vit salvia kan vi rena med bivaxljuset. Och med bivax från honungsbin här i norr sluts cirkeln och hemkänslan blir extra påtaglig.

Den allra bästa användningen av bivax har jag dock när jag tillverkar min speciella skydds-salva som jag använder året om. Det är riktig magi och healing att värma och rena grankåda tillsammans med bivax och långsamt blanda den med ringblomsolja från sommarens skörd tillsammans med några utvalda eteriska oljor. Alltid lavendel men med olika tillägg beroende på årstid, behov och känsla.

Denna bivaxbalm, ringblomssalva eller ska jag kalla den ”mirakel-smörjmedel” vill jag inte vara utan! Den helar, läker och skyddar.

Enkel receptskiss till 2 burkar; värm ca 15-20 g bivax i vattenbad tills det smälter och blanda med en ringblomsolja gjord på ringblomsutdrag i extra virgin olivolja. 10 dr lavendel eterisk olja.

Nästa gång ska jag testa att blanda i lite, lite honung också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *